21.4.2011

Rattaidenn tuunausta - osa2; 42 nepparia

Vihdoinkin sain tällä viikolla itseäni niskasta kiinni ja aloin tekemään kuomua rattaisiin. Kuomun tekeminen meni vähän sellaisella "katellaan nyt mitä tästä tulee" meinigillä ja saatuani yhden kohdan valmiiksi aloin vasta miettiä mitenköhän seuraavan kohdan saisi tehtyä.
Meillä on kaikissa vaunuissa ja rattaissa ollut kuomujen kankaat kiinteästi kiinni kuomun kehikossa ja se on T O D E L L A ärsyttävää kun kuomun kankaita pitäisi pestä. Usein olen tuskastellut, viimeksi vajaa kuukausi sitten, että mitä niiden vaunujen tekijöiden mielessä liikkuu kun kuomun kankaita ei saa irti? Joten näissä vaunuissa on nyt sitten kuomussa kankaat jotka saa todella helposti irootettua ja tarpeen tullen kankaat saa heitettyä pesukoneeseen puhdistumaan eikä kuomua tarvitse alkaa pesemään käsin suihkun alla. Siistimminkin tuon etuosan kiinnityksen olisi kai voinut toteuttaa, mutta se olisi kai vaatinut enemän etukäteis suunnittelua mitä itse harrastin.
Toinen asia mikä kiukutti vanhojen kankaiden kanssa oli tuo kuomun taka kankaan lyhyt pituus. Jos lapsen laittoi makuuasentoon rattaisiin sai kuomun kääntää harmillisen ylös ettei pää vilkannut kuomun kankaan alta. Nyt takaosankin kanga on niin pitkä että kuomun saa pidettyä edempänä vaikka joku sielä nukkuisikin (ja näinollen kuomu suojaakin jotain).
Neppipressinkin sain kaivella rattaiden tuunaiksen myötä vaatekaapin perukoilta ja kaikenkaikkiaan puristin 42 nepparia kankaisiin.


Tulihan niistä aika keltaiset ja neppejäkin olisi voinut viilata enemän, mutta nyt ne sentään on valmiit! Ja ehjät!
Tosin viime kesänä haaveilin että maalaisimme (eli siis mies maalaisi) vaunujen rungon oranssilla maalilla, maalikin odottaa jo kaapissa, mutta saa nähdä jääkö maali lopulta odottamaan toista käyttötarkoitusta itselleen...

3 kommenttia:

 1. Nää on aivan ihanat, mitä kangasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istuinosa vaunuissa on paksua puuvilla kangasta ja kuomun ulkopuoli on mitälie ulkoilukangasta olikaan :)

   Poista
 2. Hei! Vieläköhän saat jonkun ilmoituksen näin vanhan postauksen kommentista? En löytänyt sähköpostiosoitettasi. :) Nämä rattaat ovat upeat, suorastaan unelmieni täyttymys. Eivät sattuisi olemaan teillä vielä jossakin tallessa? Jos ovat ja voisit harkita myymistä, laita viestiä osoitteeseen: juuli.jalavala@kapsi.fi. Meillä on kipeä tarve rattaille muutenkin. Mukavaa kevättä joka tapauksessa! :) T: Juuli

  VastaaPoista