6.1.2012

Lorupussi


Minusta lorupussi käsitteenä on ollut aina aivan outo. En ole käsittänyt, kuinka lapset voisi jaksaa kerta toisensa jälkeen kuunnella loruja joita nostellaan pussista, aina vaan uudelleen ja uudelleen.
Nuoremman lapsen joulujuhlassa pienet tontut nosti laulu kortteja loru-tonttuhatusta ja pienet oli silminnähden onnellisia kun kortin nosto vuoro osui kohdalle. Tädit kertoi, että lauluja oli opeteltu ahkerasti ja hienosti lapset osasikin laulaa!
Jouduin korjaamaan käsitystäni lorupusseista (tai tässä tapauksessa laulu-pusseista), meidän lapset leikkivät joulujuhlan jälkeen vetävänsä kuvitteellisia laulukortteja kaikista mahdollisista hatuista mitä leikkeihinsä löysivät. Jote päätettiin lasten kanssa, että tehdään meille ihan oma lorupussi josta löytyy mukavia lauluja.
Korttien tekoon lapset osallistuivat keksimällä lauluja ja kommentoimalla äidin tekemiä piirustuksia. Itse lorupussin inspiroiduin ompelemaan eilen ja se onkin ollut jo kovassa käytössä. Sattumalta lorupussista tuli myös ensimmäinen tilkkutyö kokeiluni. Ja hyvä niin. Uskoisin, että olisin menettänyt toivoni monta kertaa niiden massiivisten päiväpeitto suunitelmieni kanssa. Lorupussin kankaat löysin jämä-kangas pussista. Reunusta kiertää jostain kangas pussiin eksynyt fleece kankaan reunus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti