15.9.2012

Pinkkiä

Ystäväni pyysi minua virkkaamaan kruunun eräälle nuorelle päivänsankarille. Ainoat kriteerit olivat, että kruunun pitää olla pinkki.



Malli on taas keksitty omasta päästä. Kruunu on tärkätty liima-vesi seoksella ja pingotettu kuivumaan ison kurkkupurkin päälle. Kiinnitys tälläkin kertaa ratkaistiin kruunun sivuihin kiinitetyillä virkatuilla ketjusilmukka nauhoilla, joiden avulla kruunun voi kiinninun voi kiinnittää hiuksiin pinneillä.

Jälkeenpäin sain kuulla, että kruunu oli ollut pidetty. Mukava saadapalautetta maailmalta.

Raitoja siellä, raitoja täällä


Syksyn villasukkasadon niittäminen on alkanut miehen sukilla. Mies itse sai valita mieleisensä langat (kyllä, mies lähti minun mukaani lankakauppaan!!) ja usean hylätyn idean jälkeen päädyin tekemään sukkiin raitoja vaakatasoon sekä pystyyn.



Joka toinen kerros on neulottu oranssilla langalla ja joka toinen vihreällä. Pystyraillä. Pystyraidat syntyy nostetuista silmukoista. Oranssia kerrosta neuloessa nostin joka kahdeksannen vihreän silmukan neuloma kerrosta neuloessa nostin joka kahdeksannen oranssin silmukan neulomatta. Lankana villasukissa on Gjestal Silja 339 (oranssi) ja 341 (vihreä).