8.6.2011

Kasvio

Lapsena minun ei koskaan tarvinnut kerätä kasviota. Enkä ole moista aikuis iälläkään innostunut harrastamaan. Ennen kuin nyt.
Viikko sitten kävelimme tavallista metsäreittiä kotiin viereisestä kaupunginosasta ja aloimme esikoisen kanssa ihmettelemään mitä mahtaa olla nuo valkoiset pienet kukat kun ei ne ketunleivän kukkasia ainakaan ole ja mietin mahtaisiko ne olla valkovuokkoja? No mies minua jo ehti valistaa ettei kyse ollut valkovuokoista vaan Metsätähdistä.
Ja siitä ajatus sitten lähti, josko keräisimme lasten kanssa kesän aikana pienen kasvion jota talvella sitten voisimme selailla.









Itseäni ei yllätä että tunnen lähinnä voikukan ja apilan. Tosin jo nyt näiden ensimmäisten kasvien aikana olen oppinut tunnistamaan kaksi uutta kukkasta, sen metsätähden sekä oravanmarjan (jota muuten luulin kieloksi joka ei vaan vielä kuki kunnolla). Emme tosin ota minkäänlaista stressiä kasvion kokoamisesta ja saakin nähdä syksyllä olemmeko saaneet kerättyä ja taltioitua kymmenen, sata vai nämä ensimmäiset viisi kukkasta.
Kukkaset kootaan ihan tavalliseen ruutuvihkoon kontaktimuovin avulla ja jokaisesta kukasta nimen lisäksi kirjoitamme pienen kuvauksen jostain kukkaan liittyvästä erikoisuudesta (kasvupaikasta, kukan terälehdistä tms).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti